Ungár: Karácsony politikájában nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon hogyan tudja magát Orbán áldozataként beállítani

POLITIKA
január 20., 15:25

„Olyan jelöltet keresünk, akiről nem a párthovatartozása "ugrik be" az embereknek, hanem tartalmi állításai vannak. Olyan jelöltet keresünk, aki Budapestre kér felhatalmazást, aki annak a hatvan százaléknak az érdekét képviseli, akik a közösségi közlekedést használják és képes egy ciklusnál tovább gondolkodni,” mondta Ungár Péter az LMP Budapest kongresszusán szombaton. Hozzátette: nem fognak olyan főpolgármester-jelöltet támogatni, akinek nincs tartalmi állítása. Ungár odaszúrt a jelenlegi főpolgármesternek:

szerinte Karácsony Gergely politikájában nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani.

Hozzátette: Karácsony megint nem városvezetésre készül, hanem talán arra, hogy 2026-ban újra miniszterelnök-jelölt legyen. Ungár szerint probléma, hogy a választások nem tartalmakról, hanem személyekről szólnak: "minden választás népszavazás Orbán Viktorról", az ellenzék problémája vagy megoldása Gyurcsány, Karácsony pedig a remény. Nem sokkal azután, hogy beszólt a főpolgármesternek, az LMP társelnöke ígéretet tett arra, hogy szakítnak ezzel a hozzáállással, a "gyurcsányozások" és az "orbánozások" helyett tartalmi állításokat fognak tenni, és azokhoz pedig jelöltet keresni.