A római szexi papos naptáron szereplő férfiak valójában nem is papok

külföld
január 21., 09:14

Aki járt már Rómában, minden bizonnyal találkozott a Calendario Romano nevű, a köznyelvben csak „szexi papos naptárként” emlegetett szuvenírrel, amit az újságosoknál a sapkák, hűtőmágnesek és miniatűr svájci gárdisták között árulnak. Az A4-es kalendárban minden hónaphoz tartozik egy-egy fekete-fehér fotó egy reverendában pózoló fiatalemberről.

photo_camera Calendario Romano Fotó: Pinterest

A naptárt készítő fotós, Piero Pazzi azonban tiszta vizet öntött a pohárba: a képeken szereplő férfiak közül alig van olyan, aki valóban pap, néhányan modellek, míg mások csak átlagemberek, akik beleegyeztek, hogy pózoljanak neki. Sőt, a képeken szereplők közül néhányan még csak nem is olaszok, hanem spanyolok.

A naptárt először 2003-ban adták ki, azóta a turisták kedvelt ajándéktárgya lett. Sokan azt hiszik, hogy Calendario Romano a katolikus egyház hivatalos jóváhagyásával készült, de a Vatikánnak valójában semmi köze hozzá, és igyekszik is távol tartani magát a jelenségtől. Pazzi azt mondta, hogy soha nem kapott panaszt, sőt, semmilyen értesítést sem a Szentszéktől. (via Telegraph)