800 diák fogadja Novák Katalint Gyulán

oktatás
január 23., 20:20

Kedden a Magyar Narancs cikke alapján mi is beszámoltunk arról, hogy kivezényelik az általános iskolásokat Gyulán Novák Katalin érkezésére. Az iskola pedagógusai erről egy Facebook-csoportban tájékoztatták a szülőket, a meghívás pedig a város fideszes polgármesterétől, Görgényi Ernőtől érkezett az iskolába.

A hvg.hu megkereste a Magyar Narancs cikkében megnevezett iskola igazgatóját, de munkatársa a Gyulai Tankerületi Központhoz irányította őket mint a program szervezőjéhez.

A tankerület válaszában azt írta, hogy mivel a köztársasági elnök látogatása Gyulán „egyedi, különleges" alkalom, az eseményről tájékoztatták a gyulai iskolákat, hogy „adjanak lehetőséget azoknak a diákoknak, akik szeretnének részt venni ezen az alkalmon”.

Mint írják a részvétel önkéntes, az iskolák visszajelzése alapján 800 diák és 82 kísérő megy el az eseményre.A lap megkereste a Sándor-palotát is, hogy Novák Katalin tudott-e az akcióról, mire azt írták, a köztársasági elnöknek „nem volt tudomása arról, hogy a gyulai polgármester meghívja a helyi általános iskolás diákokat" az eseményre, de „megtisztelő gesztusnak" tartják ezt, és „szeretettel" várják a „kicsiket és nagyokat" egyaránt.