Súlyos beteg gyerekek családjait károsította meg egy pécsi ügyvédnő

bűnügy
január 26., 17:16

Tíz sértett tett feljelentést egy pécsi ügyvédnővel szemben, aki a gyanú szerint jelentős pénzösszeggel károsította meg súlyos beteg gyermekek családjait – írja az ATV. A lapnak birtokában van egy olyan rendőrségi okirat is, amelyben az áll, hogy az ügyvédnőt megbízták egy alapítvány megalapításával. Az ezzel érintett gyermekeket Németországban gyógykezelték volna, azonban az alapítványi számlára érkező összegeket az ügyvédnő egyszerűen a saját számlájára utaltatta.

A lap szerint egy esetben egy bírósági eljárás során. a végrehajtó helyett a saját privát számlájára utalt el csaknem 35 millió forintot. Ügyfele így elbukta a saját házát, ahonnan hamarosan kilakoltathatják. Egy másik ügyfelét úgy verte át, hogy a munkadíjat átvette tőle, azonban a bíróságra már nem adta be az ügyfele által kért papírokat.

A rendőrség egy rövid közleményt juttatott el Híradónknak. Ebben azt írják, az ügyben több rendbeli ügyvédi visszaélés, több rendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 34 éves pécsi nő ellen. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.