Látványos grafikonon mutatjuk meg, hogy Szijjártó külügyminiszternek milyen fontos téma a svéd NATO-tagság

belföld
január 28., 09:43

Kedden késő este jelent meg a hír, hogy a török parlament jóváhagyta Svédország NATO-tagságát (nálunk 21:21-kor jelent meg az erről szóló cikk). Az eset ismét a világpolitikai érdeklődés középpontjába sodorta Magyarországot, mivel így hazánk lett (lesz) az utolsó, amely ratifikálhatja a svédek NATO-tagságát, habár Szijjártó Péter külügyminiszter még decemberben is azt ígérte, hogy azt még a törökök előtt megszavazzuk.

Felmerült hát bennünk a kérdés, hogy mivel foglalkozott az elmúlt négy napban a magyar külügyek és külgazdaság – és nem mellékesen sportdiplomácia – úgynevezett első embere? Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldalán összesen 23 posztot találtunk szerda reggel óta (az utolsó kedd esti egy müncheni poszt volt, de még a török-svéd hír megjelenése előtt jelent meg).

link Forrás

Jól látszik tehát, hogy mióta a NATO-üggyel Magyarország a figyelem középpontjában került,

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter 0 posztban foglalkozott a témával, még a szentekről és névnapokról szóló meséskönyv is beelőzte ezt az ügyet 1 darab poszttal.Az elmúlt napokban Szijjártónak a boszniai-hercegovinai kalandtúra volt a legfontosabb. Készült a Facebook-oldalára egy szarajevói és Banja Luka-i album (előbbi Bosznia-Hercegovina fővárosa, utóbbi a boszniai-hercegovinai szerb enklávé központja), egy szarajevói szöveges poszt képekkel, egy szarajevói videós poszt, még egy szarajevói videós poszt, még egy szarajevói szöveges poszt képekkel, egy élőzés Milorad Dodik boszniai szerb elnökkel, valamint az élőzést beharangozó poszt. De a balkáni túrához kapcsolódott még egy, a miniszter standup-kompatibilitását bemutató videó arról, hogy köd volt Ferihegyen, illetve egy másik reptéri poszt is.

A másik fontos téma Szijjártónak ezen a héten (is) a sport volt, a húsz éve futballpályán meghalt Fehér Miklós és a kézilabda állt az érdeklődése fókuszában, emellett Donald Trump, egy „zsidóság - tények kontra hangulatkeltés” videó, valamint egy garbós fotó a gazdasági kabinet üléséről jelentették a facebookos aktivitását. Ja, és a mesekönyv.