Élve találták meg a gödöllői Farkasember egyik agyonlőttnek hitt szarvasát

ÁLLAT
január 30., 19:44

Kedden késő délután megtalálták Horkai Zoltán, a világhírű filmes állatidomár/állatkoordinátor elraboltnak hitt szarvasát. Élve.

Azt a 444 írta meg először, hogy keddre virradóra ismeretlenek behatoltak a gödöllői birtokán farkasokat, medvéket, szarvasokat és vaddisznókat tartó Horkaiék telkére, ahol puskával agyonlőtték Ödönt, a szelíd gímszarvasbikát és magukkal vitték a család másik szarvasbikáját.

Horkai állatai jó pár hollywoodi és más nemzetközi, illetve magyar filmben szerepeltek, az ő két gímszarvasa volt látható például Enyedi Ildikó Arany Medve-nyertes művében, a Testről és lélekről-ben.

Mivel a háziak lövést nem hallottak, Horkai azt feltételezte, hogy az orvvadászok hangtompítós fegyvert használhattak.

Az újabb fordulat kedden délután történt, amikor a család a közeli erdőben megtalálta a kettes számú szarvast, sokkos állapotban. A behatolók eszerint Ödön agyonlövése után üres kézzel távoztak. Így, ha lehetséges, még rejtélyesebb, mi volt a céljuk ezzel az egésszel.

Horkai partnere ezt írta egy fb-posztban:

„Az imént találtunk rá az elraboltnak gondolt szarvasra: kimenekült az erdőbe amikor társa haláltusáját vívta….nagyon örülünk hogy legalább ő életben maradt és próbáljuk hazahozni, de nagyon ijedt és sokkos az állapota ….
A halott szarvast példaértékűen vizsgálja a rendőrség, nagyon köszönjük az egész napos elhívatott, lelkiismeretes hozzáállást az ügyhöz, nagyon alaposak, nagyon köszönjük Nekik mindent, rendkívüliek voltak egytől egyig.”