Hűtőszekrénnyel a hátán készült a londoni maratonra, lekapcsolták

sport
január 30., 15:57

Március 24-én rendezik a londoni maratont, indul rajta Daniel Fairbrother és az ő hűtőszekrénye is. Ezt onnan tudni, hogy Fairbrothert hétfő éjjel Stevenage városában igazoltatták, amint a futóversenyre készült épp a hűtőjével a hátán.

Fairbrother azt tudta felhozni magyarázatként, miután lassított mellette egy szirénázó járőrautó, hogy a hűtővel háton futás maratoni rekordjának megdöntésére készül.

(A Guiness vonatkozó cikke szerint, hogy precízek legyünk, a háztartási készülékkel futás maratoni rekordjának megdöntése a cél: 4 óra 52 perc és 10 másodperc a rekord, tavaly állította fel Sam Hammond.)

link Forrás

A rendőrök inkább arra gyanakodtak, hogy Fairbrother lopta a hűtőt, de végül a futó tudta igazolni magát és a 27,5 kilós fridzsidert is.

Az ügy nemes: Fairbrother a cukorbetegeket segítő Diabetes UK-nek gyűjt pénzt a futásával. A fő motivációja az, hogy a legjobb barátja, Sam Wilson, cukorbeteg.

A Hertfordshire-i rendőrök útjára engedték és sok sikert kívántak neki a versenyhez. Fairbrother azt is mondta, jobban furcsállta volna, ha nem állítják meg. Mégis csak egy hűtővel futott a hátán az éjszaka közepén.

A hűtős futónak már több mint 4000 fontot sikerült összegyűjtenie a versenyre, a cél 10 000. (Independent)