Kétmilliárdot nyert a Hatoslottón, hónapok óta nem veszi fel a nyereményt

Lottózó üzlet a fõváros XIV. kerületében, Zuglóban a Bosnyák téren
photo_camera Lottózó üzlet a fõváros XIV. kerületében, Zuglóban a Bosnyák téren Fotó: Róka László/MTI/MTVA

90 nap határidőt ad a Szerencsejáték Zrt. a játékosoknak, hogy felvegyék a nyereményüket egy-egy nyertes szelvény után.

Valaki novemberben a Hatoslottón megütötte a jackpotot és nyert szűk 2 milliárd forintot. De azóta nem jelentkezik. Mára 12 napja maradt, hogy bemutassa a győztes szelvényt, különben 1883 millió forint megy a levesbe, jobban mondva a fel nem vett nyeremények közé – írja az Szrt. honlapja.

A pénz ilyen esetekben egy különsorsolásos nyereményjáték útján visszakerül a jövendőbeli játékosokhoz és gyarapítja a főnyeremény alapját. A Hatoslottón most épp 1,6 milliárdot lehet nyerni.

A győztes számokat a tavalyi év 45. heti sorsolásán húzták ki, november 12-én. Ezek voltak azok: 2, 9, 15, 26, 38, 43. A nyeremény, egész pontosan, 1 888 120 190 magyar forint minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, de egyelőre nincs aki felvegye.

A nyertesnek elvileg az volna a dolga, hogy felhívja az ún. „nagynyertes vonalat”, amit a Szerencsejáték Zrt. feltüntet honlapján és a lottózókban. Telefonon a lottós munkatársak egyeztetik a szelvény adatait, ezután személyesen egyeztetnek, megvizsgálják a szelvény eredetiségét, azonosítják a játékost, és személyes adatait.

A feltétel alapvetően annyi, hogy a győztesnek Magyarországon nyitott forint alapú folyószámlával kell rendelkeznie, mivel az ekkora volumenű nyereményeket banki átutalás útján fizetik ki. 12 napja maradt a nyertesnek.