Palesztin nőnek, orvosnak és rokkantnak álcázva rontottak be az izraeli kommandósok a kórházba, hogy megöljenek három terroristát

külföld
január 30., 10:49

Kedden reggel olyan videót kezdtek megosztani az összes közösségi platformon, ami elsőre valami filmvígjáték jeleneteinek tűnt, ám hamar kiderült, hogy nagyon is valódi izraeli katonai akciót mutat be. A biztonsági kamerás felvételen az látható, ahogyan muszlim nőnek, orvosnak, nővérnek és kerekes székes betegnek álcázott fegyveresek rontanak be egy kórház modern előcsarnokába.

link Forrás

Mint mostanra kiderült, az események helyszíne a nyugati parti, ciszjordániai - tehát nem gázai - Dzsenin városában található Ibn Sina kórház volt. Az izraeli titkosszolgálat ugyanis tippet kapott, hogy a kórház harmadik emeletén, betegnek álcázva rejtőzködik az október 7-i terrortámadás három végrehajtója.

Az álcázott kommandós egység kedden hajnalban 5.30-kor érkezett a helyszínre, és 10 perc múlva már távoztak is. Közben csendben felszaladtak a harmadik emeletre, ahol hangtompítós fegyverekkel villámgyorsan végeztek Muhammad Dzsalamnehhel, illetve Muhammad valamint Basel Ghazawival.