„Miért nem Hatvanpusztán épülnek az akkumulátorgyárak?”

POLITIKA
február 01., 05:19

„Ez a magyar valóság, ami tegnap is történt, de nem ez kellene, hogy legyen a dolgoknak a menete” - hangzott el a sóskúti akkumulátor-feldolgozóról szóló tárnoki lakossági fórumon, miután előző nap akkora felháborodás fogadta a polgármestert, hogy az végül lefújta az egész eseményt. A szerdai, szintén telt házas gyűlésen azonban már nyugodtabb körülmények között beszélt a környék három polgármestere és a helyiek az őket érintő 13 milliárd forintos akku-újrahasznosító beruházásról, összefogásról és a keddi eseményekről.

Ez utóbbira volt, aki azt mondta, hogy még a Holdról is látták, de az érdi polgármester hozzátette, hogy talán még a Karmelita erkélyéről is.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

A gyűlésen Érd, Pusztazámor és Tárnok polgármestere is felszólalt, majd megpróbáltak a Sóskútra tervezett akkumulátor-feldolgozót többségében élesen ellenző lakosok és civil csoportok kérdéseire is válaszolni. Lukács László tárnoki polgármester még az esemény elején jelezte, hogy a többi érintettet is meghívták, ők azonban különböző okokból nem jöttek el. Szerinte a helyi fideszes országgyűlési képviselő például azért mondta le az eseményt, mert félrevezetőnek érezte a lakossági fórum plakátját, amin akkumulátor-feldolgozó üzemről írtak nem pedig „akkumulátor gyártás során keletkező selejt újrahasznosítási tevékenységről”, amit a jelenlévők hangos nevetéssel vettek tudomásul.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.