Visszalépteti jelöltjét az V. kerületben a Momentum, Juhász Pétert támogatják

POLITIKA
február 01., 11:22

Juhász Pétert támogatja a Momentum a Belvárosban – jelentette be közös sajtótájékoztatón Donáth Anna, a párt elnöke, Kerpel-Fronius Gábor, akit az V. kerületben eredetileg indítottak volna, és Juhász Péter, akiről még tavaly decemberben derült ki, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatásával indul az önkormányzati választáson.

photo_camera Kerpel-Fronius Gábor és Juhász Péter
Fotó: Németh Dániel/444

„Muszáj egy hiteles alternatívát létrehozni, muszáj végre azon a tisztességes úton elindulni Magyarországon, ami felveheti a harcot a rendszer ellen. Elsődleges célunk mindig is az volt, hogy ezen az úton haladjunk, ha kell, a pártérdeket is felülírva” - közölte Donáth Anna.

Ezért léptetik vissza Kerpel-Froniust, és támogatják Juhász Pétert. Budapest V. kerülete az egyik erős fideszes bástya a fővárosban, 1990 óta összesen két olyan ciklus volt, amikor nem a Fidesz polgármestere vezette a kerületet (1990 és 1994 között az SZDSZ-es Mihályi Gábor, 2002 és 2006 közt pedig a szocialista Steiner Pál). 2006 és 2014 között Rogán Antal regnált, őt követte a jelenlegi polgármester, az immár második ciklusát töltő Szentgyörgyvölgyi Péter. A kerületben egyébként már jóval korábban bejelentette indulását egy ellenzéki jelölt, méghozzá az a Kovács Alex Gábor, aki a kerületi ellenzék frakcióvezetője, és évek óta szorgosan dokumentálja a rendkívüli ingatlanvagyonnal rendelkező Belváros ingatlanmutyijait (mondjuk 2008-ban, még Rogán Antal vezetése alatt ő is jutott kedvezményes áron önkormányzati ingatlanhoz).

A sajtótájékoztató itt megnézhető.

link Forrás