Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóságot hozott létre Novák Katalin

belföld
február 02., 11:58

„Sándor-palota működése az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján egyszerűsödik, figyelmét pedig még inkább ráirányítja a leginkább rászorulókra” – írta Novák Katalin a Facebookon a Sándor-palota szervezeti és személyzeti átalakulásairól.

A Sándor-palotát Schanda Tamás főigazgató vezeti majd, Kreutzer Richárd gazdasági igazgató, főigazgató-helyettes támogatásával. Novák egyik elnöki célkitűzése, hogy a perifériát a középpontba emelje. „Ebben lesz segítségemre az újonnan létrejövő Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóság Victor Katalin, korábbi elnöki tanácsadóm vezetésével. Dr. Sölch Gellért koordinációs igazgatóként csatlakozik a Sándor-palotához.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az államfő munkáját segítik még:

  • Vicze Katalin az Elnöki Titkárság vezetőjeként;
  • Altusz Kristóf külügyi igazgatóként;
  • Farkas Vajk kommunikációs igazgatóként;
  • Király András a Stratégiai és Tervezési Igazgatóság vezetőjeként;
  • Kun Szabó István főhadsegédként;
  • Manno István protokollfőnökként;
  • Módos Mátyás az Alkotmányossági és Jogi Igazgatóság vezetőjeként.

Az korábban már kiderült, hogy Ekler Gergely hivatalvezetői kinevezése, érdemei elismerése mellett, más fontos feladataira tekintettel, közös megegyezéssel megszűnt. Ekler Gergely a köztársasági elnök által létrehozott Családpárti Alapítványt vezeti, ami 2023-tól a Stipendium Peregrinum tehetségprogramot is szervezi, közel egymilliárd forintból.

Pénteken írtuk meg, hogy Novák Katalin a pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott bicskei gyermekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak, így a kiszabott büntetését nem kell letöltenie és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.