Norvégia egy hírben: úszó szauna mentette ki a fjordba hajtó Tesla utasait

külföld
február 02., 11:41

Azt hitte, parkoló módban van a kocsi, úgyhogy rányomott egy nagyot a gázra - ezzel magyarázta annak a Teslának a vezetője, hogy miért is gyorsított fel hirtelen a mólónál, amelyik látványos ugratással vetette bele magát a habokba csütörtökön Oslóban.

Az autóban ketten ültek, és a norvég rendőrség első közlése szerint szerint nincsenek módosult tudatállapotra utaló jelek. A fjord félfokos vízében az autó nagyjából egy perc alatt elkezdett merülni. Szerencsére a közelben időzött a norvég fővárosban népszerű úszó szaunák egyikén két francia, akik gyorsan jelezték a szauna kapitányának, hogy éppen egy Tesla úszik tőlük száz méterre.

Mire az autóhoz értek, az éppen teljesen elmerült, a vízbe ugró két férfit pedig felhúzták a hajóra. Különösebb bajuk nincs, a kályha mellett gyorsan megmelegedtek. Az elektromos autót egyelőre mégsem húzzák ki, mert amikor megpróbálták, a víz felszínére azonnal füstölni kezdett. A tűzoltóság szerint az akkumulátor a vízben megsérülhetett és tűzveszélyessé vált.

Mindez román kommentárral két szemtanú videójában:

link Forrás