A dél-pesti tankerület történetesen épp Németh Szilárd alapítványának sporttelepén bérel irodát

belföld
február 03., 11:45

Három budapesti kerületet, a Duna bal partján egymás mellett fekvő IX. és XXIII. kerületeket (Ferencvárost és Soroksárt), valamint a Duna túlpartján lévő XXI. kerületet, Csepelt érinti a Dél-Pesti Tankerületi Központ működése. A tankerület a háromból valamiért épp Csepelen, méghozzá a Németh Szilárdhoz köthető Csepel SC sporttelepén bérel irodát, írja a Magyar Narancs.

Google-n a Google Maps utcaképes keresésében ez az első találat arra, hogy Dél-Pesti Tankerületi Központ:

A Magyar Narancs azt írja, hogy a tankerület havi százezer forintot fizet az irodaépületért. A lap kérdésére a tankerületet vezető Tóth István azt írta: azért oda költöztek, „mert a feladatellátási területünkön lévő önkormányzatok nem tudtak számunkra megfelelő elhelyezést biztosítani.”

A lap felidézi a cikkben azt is, hogy hogyan romlott meg 2014 után a korábban Csepelen polgármesterkedő mostani Fidesz-alelnök Németh Szilárd viszonya a kerületet 2014 óta vezető Borbély Lénárddal. Borbély a Hvg-nek ezen a héten adott interjúban többek között arról beszél, hogy az idén júniusi önkormányzati választáson gyűlöletkampányra számít, „mert tudom, kivel állok szemben”, és felidézi, hogyan szerzett meg értékes önkormányzati ingatlanokat Németh az alapítványának.