20 forintot is eshet a benzin ára

PÉNZ
február 04., 13:59
Üzemanyagpisztolyok egy szigetszentmiklósi benzinkúton március 13-án.
photo_camera Üzemanyagpisztolyok egy szigetszentmiklósi benzinkúton március 13-án. Fotó: Faludi Imre/MTI/MTVA

Pénteken még mentek fel az üzemanyagárak és a 95-ös benzin megugrott a lélektaninak mondott 600 forintos határt, és a hétvégére 603 forintos szinten fordult rá, a dízel 640 volt ugyanekkor. A tendencia egyre látványosabbá vált: egy hónap alatt a dízel több mint 8, a benzin több mint 7 százalékkal lett drágább.

A 24.hu most a novekedes.hu alapján azt írja, hogy a héten meglepetés várható, miután mind a WTI, mind a Brent olajtípus világpiaci ára a legnagyobb esést regisztrálja november óta, és ezzel az üzemanyagárak nagyjából a november közepi szintre csúszhatnak majd vissza.

A novekedes.hu szerint sokan előre feltankoltak a határidős piacon, csökken a kereslet, viszont. stabil a kínálati oldal, a piac egyre kiegyenlítettebb, és az olajexportra is hatást gyakorló világpolitikai fejlemények sem látszanak most annyira fenyegetőnek.

Azt írják, a múlt heti árnövekedés főként abból adódott, hogy az hazai benzinár rendszerint napokkal követi le az olajár és a forintárfolyam kilengéseit, a héten már várható, hogy a fenti tényezők éreztetik hatásaikat, és akár 20 forinttal is csökkenhet a benzinár. (24.hu via novekedes.hu)