4,4 millió dollár kártérítést fizet a McDonald's egy diákmunkásnak, akit az éttermi mosdóban zaklatott az üzletvezető

bűnügy
február 06., 05:51

Egy Pittsburgh külvárosában, a pennsylvaniai Bethel Parkban működő McDonald's 4,4 millió dollár kártérítést fizet egy diákmunkásnak, akit három éve a mosdóban zaklatott az étterem üzletvezetője, Walter Garner. A hírt a lány jogi képviselője jelentette be hétfőn.

A 44 éves Garnert az elkövetés pillanatában regisztrált szexuális bűnözőként tartották számon egy 10 éves lány zaklatásáért. Az eset nyomán 12 államban kezdtek sztrájkba a McDonald's dolgozói, hogy a cég vegye komolyabban a szexuális zaklatásokat és erőszakot, ami egyre súlyosabb problémát jelent az alkalmazottak körében.

Az említett pennsylvaniai McDonald'sot üzemeltető Rice Enterprises közölte: azonnal kirúgták Garnert, miután 2021-ben tudomást szereztek az esetről, és elmondásuk szerint tréningekkel és szűrő intézkedésekkel gondoskodnak arról, hogy ilyesmi többet ne fordulhasson elő.

A lány 14 évesen kezdett dolgozni a McDonald'sban 2020 októberében. Nem készítették fel arra, mi a teendő ilyen esetekben, vagy hogyan, kinek jelentheti, ha zaklatják. A férfi előbb megjegyzéseket tett rá, majd fogdosni kezdte, és 2021 februárjában zaklatta őt. Áprilisban tartóztatták le, miután egy másik alkalmazott is panaszt tett róla az iskolájában, és kihívták a rendőröket.

A jogi érvelés egy jelentős része azt firtatta, hogyan fordulhat elő, hogy egy regisztrált szexuális bűnöző beosztottként irányíthatott fiatal lányokat az étteremben.

A franchise-rendszerben működő McDonald's anyavállalata közleményt adott ki, amiben elítélték a támadást, és minden szexuális és egyéb természetű erőszakot. Azt állítják, hogy tréningeket tartanak annak érdekében, hogy a hasonló esetek kiszűrhetőek és megelőzhetőek legyenek. (ABC)