18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Jövő héten kezdődik a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottjának pere Németországban

bűnügy
február 08., 06:49

Várhatóan hallgatni vagy tagadni fog a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottja a jövő héten kezdődő tárgyalásán, ahol más, nem kapcsolódó szexuális bűncselekményeket tárgyalnak - állítja az ügyvédje. A férfi jelenleg is börtönben van drogkereskedelem és egy hetvenkét éves nő megerőszakolása miatt, és további négy szexuális bűncselekménnyel vádolják.

Christian Brücknert két éve az utolsó pillanatban gyanúsította meg a portugál ügyészség McCann eltűnésével kapcsolatban. Az alig négy éves Madeleine McCann 2007-ben szüleivel nyaralt Portugáliában, Praia de Luzban, amikor egyik este - miután lefektették, és mialatt szülei a közelben vacsoráztak - eltűnt. Brit, spanyol, portugál és német hatóságok együttesen keresték, magánnyomozók is bekapcsolódtak, de sosem került elő. A fordulatos és sok kérdést felvető nyomozási részletekből Netflix dokumentum-sorozat is készült.

Brückner azért került a hatóságok látóterébe, mert a kislány eltűnésének időpontjában ő is Praia da Luz-ban tartózkodott, ráadásul épp a kislány eltűnésének másnapján íratta át 1993-as Jaguarját egy ismerős nevére. A férfi a kezdetektől tagadja, hogy köze lenne a McCann-ügyhöz.

Jövő héten egy tizennégy éves lány és egy fiatal nő megerőszakolása, és két gyerek szexuális zaklatása miatt áll bíróság elé, amiket 2000 és 2017 között követett el Praia da Luzban. A pert az alsó-szászországi Braunschweigben tartják, és akár hónapokig is eltarthat.

Címlapon: McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével 2011. május 12-én Londonban. Fotó: Carl de Souza/AFP (BBC)