Hivatalos gyanúsítás a 15 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

külföld
2022 április 22., 17:46

Két évvel azután, hogy a nyomozók látókörébe került, a portugál ügyészség hivatalosan is meggyanúsította Christian Brücknert Madeleine McCann eltűnésével kapcsolatban. Az ottani törvények szerint ezt május 3-a után nem tehették volna meg, mivel aznap lesz 15 éve, hogy bejelentették a kislány eltűnését, írja a BBC. A hatóság közleménye szerint azonban nem a határidő miatt intézkedtek.

Az alig négy éves Madeleine McCann 2007-ben szüleivel nyaralt Portugáliában, Praia de Luzban, amikor egyik este - miután lefektették, és mialatt szülei a közelben vacsoráztak - eltűnt. Brit, spanyol, portugál és német hatóságok együttesen keresték, magánnyomozók is bekapcsolódtak, de sosem került elő. A nyomozás olyan fordulatosan alakult, és olyan rejtélyesnek bizonyult, hogy a Netflix dokumentum-sorozatot forgatott belőle.

Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével 2011. május 12-én Londonban.
photo_camera Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével Fotó: Carl de Souza/AFP

Christian Brückner azért vált gyanússá, mert a kislány eltűnésének időpontjában ő is Praia da Luz-ban tartózkodott, ahol telefonhívást bonyolított. Szintén feltűnt a hatóságoknak, hogy a férfi épp Madeleine eltűnésének másnapján íratta át 1993-as Jaguarját egy ismerős nevére.

Brückner jelenleg is börtönben van drogkereskedelem és egy 72 éves nő megerőszakolása miatt, de tagadja, hogy köze lenne Madeleine McCann eltűnéséhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.