Hivatalos gyanúsítás a 15 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

április 22., péntek 17:46
9

Két évvel azután, hogy a nyomozók látókörébe került, a portugál ügyészség hivatalosan is meggyanúsította Christian Brücknert Madeleine McCann eltűnésével kapcsolatban. Az ottani törvények szerint ezt május 3-a után nem tehették volna meg, mivel aznap lesz 15 éve, hogy bejelentették a kislány eltűnését, írja a BBC. A hatóság közleménye szerint azonban nem a határidő miatt intézkedtek.

Az alig négy éves Madeleine McCann 2007-ben szüleivel nyaralt Portugáliában, Praia de Luzban, amikor egyik este - miután lefektették, és mialatt szülei a közelben vacsoráztak - eltűnt. Brit, spanyol, portugál és német hatóságok együttesen keresték, magánnyomozók is bekapcsolódtak, de sosem került elő. A nyomozás olyan fordulatosan alakult, és olyan rejtélyesnek bizonyult, hogy a Netflix dokumentum-sorozatot forgatott belőle.

Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével Fotó: CARL DE SOUZA

Christian Brückner azért vált gyanússá, mert a kislány eltűnésének időpontjában ő is Praia da Luz-ban tartózkodott, ahol telefonhívást bonyolított. Szintén feltűnt a hatóságoknak, hogy a férfi épp Madeleine eltűnésének másnapján íratta át 1993-as Jaguarját egy ismerős nevére.

Brückner jelenleg is börtönben van drogkereskedelem és egy 72 éves nő megerőszakolása miatt, de tagadja, hogy köze lenne Madeleine McCann eltűnéséhez.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt