Brazíliába menekült a társasházak pénzét elsikkasztó debreceni közös képviselő

bűnügy
február 09., 07:42

3 év és 10 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a debreceni közös képviselőt, aki elsikkasztotta több debreceni társasház pénzét, majd a büntetőeljárás során Dél-Amerikába szökött.

A Debreceni Járásbíróság január 26-án hirdetett ítéletet a 71 éves nő ügyében, akit végül 21 rendbeli folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és egy rendbeli sikkasztás vétsége miatt ítéltek el.

A 71 éves nőnek, mint közös képviselőnek hozzáférési, utalási, rendelkezési jogosultsága volt a társasházak bankszámláihoz. Ezekről a számlákról többször utalt át összegeket saját számláira, hogy a pénzt magára költse. Hogy ne bukjon le, néha egyik társasház számlájáról a másikra utalt pénzt, hogy ezzel fedje el a hiányt.

Az általa képviselt társasházak 2020 áprilisától kezdték el feljelenteni a nőt, aki még abban a hónapban eladta debreceni lakását, így vissza tudott utalni a társasházak számláira.

Az, hogy sikkasztott, azért nem tűnt fel sokáig, mert meghamisított a házak éves pénzügyi beszámolóit. A társasházaknak több mint 45 millió forint kárt okozott, ezek egy része az eljárás során megtérült.

Amikor elrejtőzött, a Debreceni Rendőrkapitányságnak több emailt is küldött, amikben azt állította, hogy Afrikában, pontosabban Ugandában van. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ezután derült ki, hogy Brazíliában van. Onnan 2021 decemberében jött haza, a rendőrök Ferihegyen fogták el.