Karácsony Gergely: A Fidesznek nem jelöltje, hanem hadüzenete van

POLITIKA
február 10., 12:02

Nehéz, de eredményes évek vannak mögöttünk - összegzett kampányindító rendezvényén szombat délelőtt Karácsony Gergely.

A főpolgármester büszke a fővárosban létrejött „köztársaságpárti szövetségre”, szerinte ugyanis a „a köztársaság azt jelenti, hogy jól bánunk egymással, politikai közösséget alkotunk, hogy úgy bánunk egymással, ahogy a saját családtagjainkkal szeretnénk bánni.”

Karácsony szerint mindez nem jelenti azt, hogy Budapestnek ki kellene válnia az országból.

„Budapest nem az országból akar kiválni, hanem abból a rendszerből, aminek az elnöke kegyelmet ad egy pedofil bűnözőnek” - utalt Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi ügyére, hozzátéve: az eset egyben leleplezi az egész rendszer züllöttségét. „Azt is mondhatnám, hogy meghosszabbították Bicskéig az erkölcsi züllést.”

Karácsony szerint a Fidesznek nem csak főpolgármester-jelöltje, vagy a budapestieknek szóló ajánlata nincs, de egyenesen hadüzenetet küldött Budapestnek.

„[A]zt mondja a budapestieknek, hogy ti el lesztek pusztítva, ha nem álltok be a sorba. Azt fogja mondani, ha nem úgy táncoltok, ahogy mi fütyülünk, akkor Budapest ki lesz véreztetve”.

Karácsony a kampányindítón plusz 5 év bizalmat kért a budapestiektől, hogy el tudja érni, hogy az emberek tovább és egészségesebben éljenek. Egész pontosan azt ígérte: „ha ezt a politikát tovább tudjuk csinálni, akkor belátható időn, egy-két évtizeden belül a budapestiek várható élettartama öt évvel hosszabb lesz”.

Az ígéretei közt így szerepelt többek közt az Egészséges Budapest nevű egészségügyi program folytatása, de ígért az új ciklusra energiafelújítási programot, a Budapesti Klímaügynökség létrehozását, a panelprogram újraindítását, és a lakásügynökségi modell bevezetését a fővárosban.

Az eseményről készült közvetítést itt lehet megnézni:

link Forrás

A kampányindítóra rögvest reagált is az LMP, amely sajtóértesülések szerint a regnáló főpolgármester ellen Vitézy Dávidot küldené csatasorba. A párt közleményében úgy fogalmazott:

Az LMP szerint júniusban főpolgármestert, és nem államformát választunk, ezért a magunk részéről a „köztársaság párti” koalíciót nem tudjuk értelmezni. Azt ugyanakkor gondoljuk, hogy valaki nem lehet egyszerre a köztársaság őre, és minősítheti árulónak azt, aki el mer indulni egy választáson... Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy zöld ígéretek sorát 2019 után újra megígérte, mutatva, hogy azokban az elmúlt években nem történt semmilyen érdemi előrelépés. A járatritkítás városvezetésének zöld ígéretei nem komolyan vehetőek. Karácsony Gergely az elmúlt években végzett munkájával nem számolt el, a régi idők módszereit használja, és a régi pártok jelöltje.

Az önkormányzati választásokat 120 nap múlva, június 9-én tartják, egy napon az EP-választásokkal.

Kiemelt videóink