Magyar Péter azt mondja, a Karmelita-kolostorban fenyegették meg

belföld
február 11., 20:13

Frissítés (2024. február 20.):

Ez a cikk korábban ezzel a címmel jelent meg: Magyar Péter azt mondja, a titkosszolgálat emberei a Karmelita-kolostorban fenyegették meg.

A félreértést az interjú 34. percében elhangzott párbeszéd okozta, amelyben Magyar válaszából arra következtettünk, a műsorvezető szolgálatokra vonatkozó kérdésére reagál. Magyar azóta tisztázta: bár a Partizánban többes számot használt, valójában egy miniszter találkozott vele a Karmelitában. Minderről ebben a cikkünkben részletesen is írtunk. Az erre vonatkozó részt a cikk szövegében is pontosítottuk.

Leült a Partizán stúdiójába Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki különös módon az egyik vezető mellékszereplője lett a cikkünk nyomán a héten kirobbant botránynak, ami a köztársasági elnök és a fidesz egyik országgyűlési képviselője, Magyar exfelesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásához vezetett.

Magyar először azzal keltett feltűnést, hogy a NER-hez köthető emberként, állami cégek igazgatósági tagjaként egy nyilvános poszt alatti kommentjében azt írta, valószínűleg többen is hibáztak K. Endre kegyelménél. Ennél is nagyobbat szólt, amikor a két vezető politikus lemondása után bejelentette, lemond állami céges pozícióiról. Ekkor ezt is írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”. Végül vasárnap egy újabb Facebook posztban kijelentette, tudja, hogy most minden eszközzel megpróbálják majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni.

Magyar a Partizánnak adott interjúban azzal kezdte, hogy pár emberrel beszélt a döntése előtt és sok jobboldali barátja óva intette attól, hogy ezt tegye. Azt mondja, döntésének okai nem újak, de amíg a felesége tisztséget viselt a kormánypártban, addig mindezt nem tehette meg. Magyar arra számít, anyagi kára lesz abból, hogy otthagyja pozícióit, de úgy gondolja, meg fog tudni élni a piacról.

Hosszan beszélt arról, hogy 2002-ben került barátságba Gulyás Gergellyel, akivel együtt hallgatták Orbánt az elhíresült beszédekor. Ekkor lépett be a Fideszbe ő is. 2006-ban aztán Gulyás Gergellyel együtt segítettek a tüntetések után letartóztatott embereknek. Mindezt azért mondta el, hogy nyomatékosítsa: erős szálak fűzik a kormányzó oldalhoz. Azt mondja, tudomása szerint Gulyás Gergellyel továbbra is barátok , de nem tájékoztatta a kancelláriaminisztert a döntéséről.

„Szép lassan elértünk egy olyan szintre, ahol – mindannak ellenére, hogy egyébként jó irányba megy egy csomó minden az országban, mindannak ellenére, hogy én soha nem leszek a másik oldalon – azt ki kell mondani, hogy ez már nem mehet tovább. Ha nem akarjuk azt, hogy a mi gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek föl, ami Magyarország, akkor érdemes ezen változtatni” – mondta.Szerinte bizonyos dolgokat ki kell mondani. A múlt héten történtek az utolsó lökést adták a döntéséhez. „Engem mélységesen felháborított, ahogy a jobboldali sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel” – mondta. Furcsának tartja, hogy a jobboldali szavazók hogy nyelik le ezt. Amikor Gulyás Márton azt kérdezte tőle, kit feltételez például Bayer Zsolt a héten megjelent írása mögött felbújtóként, arra azt válaszolta, nem titok, hogy Rogán Antal és az ő emberei irányítják a kormányzati kommunikációt. „Az utolsó miniszteri engedélyt is Rogán Antal hagyja jóvá és adja ki” – mondta.

Magyar arra utal az interjúban, hogy az akkor igazságügyi miniszter Varga Judit 2021-ben kirobbant ingatlanbotrányát Rogán Antal szivárogtathatta ki a sajtónak. Sőt, egy másik, balatonhenyei CSOK-botrányát is ő, azért, hogy a propagandaminiszter elterelje a saját válása kapcsán kibontakozó ügyekről a figyelmet. Magyar szerint Orbánnak négy potenciális utódja lehetett volna: Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Novák Katalin és Varga Judit. Ebből most kettő kiesett.

Egy kis intermezzo: Vargából úgy lett kormánytag, hogy Gulyás Gergely Magyart(!) hívta el 2018 áprilisában egy balatonfüredi presszóba, ahol megkérdezte tőle: „Elég erősnek érzed-e a házasságodat ahhoz, hogy a feleségedből államtitkár legyen?”.

A kegyelmi ügyre visszatérve arról beszélt, tudomása szerint az igazságügyi minisztérium nem ajánlotta kegyelemre K. Endre kérelmét. Arról is kérdezték, hogy miért írta azt korábban, hogy volt szerencséje megismerni a titkosszolgálatok működését. Magyar azt mondja, amikor először költöztek szét Varga Judittal, behívták a Karmelita-kolostorba, és megfenyegették. Nem pontosan fejti ki, a részleteket, de azt állítja, előbb megkérték valamire a válása kapcsán, amire ő nem volt hajlandó, ezután pedig a munkahelyén, a Diákhitel Központban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei jelentek meg és lefoglalták a dolgait. Minderről kormányzati forrása azt mondta, ez egy figyelmeztetés volt. Azt állítja, az volt az elvárás, hogy ne legyen balhé. A ma már a titkosszolgálatokat irányító Rogán a kormány Richelieu-je Magyar szerint. „Őket soha senki nem kéri számon, nem elszámoltathatók” – mondja a propagandaminiszterről.

„Nem a kormányülésen dőlnek el a dolgok” – mondja. A kormánynak tudomása szerint van egy belső magja, akik a jelentős döntéseket hozzák: Rogán Antal, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Nagy Márton. „Ez egy jól felépített rendszer, de Rogánnak példátlanul nagy hatalma van, most, hogy a titkosszolgálatok is hozzá tartoznak, pláne”.

„A volt feleségemnek kellett volna ellenjegyezni a lehallgatásokat, ha volt Pegazus. Én nem láttam” – tért rá a lehallgatási botrányra. Azt állítja, Varga sokszor nem volt elégedett az azokhoz kapcsolódó felterjesztésekkel, majd egy ponton „azt mondták” neki, akkor nem is kell foglalkoznia ezekkel. Ezután került át a lehallgatások szignózása Völner Pálhoz.

Magyar azt mondja, nem beszélt a volt feleségével annak lemondása óta. Arról nem szólt, hogy azelőtt egyeztették-e ezt a megszólalást. 38. perc: Kiderül, Magyar Péter nem látta a Valótlanul című filmünket.„Számomra a kétbites kommunikáció nem kívánatos” – mondja Magyar, aki szerint a politika olyan amilyen, a lejáratókampányok pedig amúgy szükséges elemei annak.

Amikor Gulyás visszatér a kegyelmi-ügy kérdésére, Magyar azt mondja, szerinte nem szivárogtatás volt az, hogy hozzánk került az a kúriai döntés, amely beszámolt arról, kegyelmet kapott K. Endre. Amit a forrásunkról tudni lehet, azt elmondtuk a mai videónkban:

link Forrás

Magyar azt állítja, Novák és Varga között nem volt rivalizálás. „Nyilván azért nem mindig olyan jó a viszony a kormány tagjai között, mint azt kívülről gondolják” – mondja erről.

Arról is beszél, hogy utasította vissza a Diákhitel Központ vezetőjeként Balásy Gyula cégét, aki elmondása szerint három-hatszoros túlárazással dolgozott állami cégeknek. „Jó érzéssel ezeket nem tudtam aláírni, ezért inkább eljöttem” – mondta erről. Balásy Gyulával Czinkóczi Sándor kollégánk találkozott nem rég:

link Forrás

Magyar Péter azt állítja, Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel akkor, amikor nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést a Diákhitel Központ vezetőjeként. Magyar a szombati posztjában ezt írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”. A „Tóni, Ádám és Barbara” egy elhíresült részlete a Völner-Schadl-ügy egyik lehallgatási jegyzőkönyvének. Sajnos a hivatalos szervek a mai napig nem jöttek rá, kiket takarhatnak ezek a nevek.

Az interjú vége felé rátérnek arra, mire fel ez az egész. Magyar szerint a magyar emberek legnagyobb ellensége az apátia. „Amikor a fél ország pár család kezében van, akkor hova akarsz hátrálni.”

„Kialakulhat normálisan egy országban, hogy pár családé az ország fele?” Azt mondja, többször reggelizett Tiborcz Istvánnal. A lényeg ezekben a körökben folyik – mondja. Az Elios-ügyről így fogalmaz: „Az egy peanuts volt.” Ezt úgy érti, hogy semmiség ahhoz képest, ami most folyik a miniszterelnök családjában. „Vannak nagy emberek nagy hibákkal” – mondta Orbánról egy fideszes barátja és ma már ő is ezt gondolja a miniszterelnökről. „A jobboldalnak is az az érdeke, hogy kikényszerítsen ebben változást.” Nagy probléma Magyar szerint, hogy nincs potens ellenzék.

„Én azt gondolom, Rogán Antalnak mennie kell!” Miért kell nekünk kétharmad? – teszi fel a kérdést. Szerinte nem tesz jót a jobboldalnak a túlhatalom. Szerinte belülről nem olyan stabil ez a rendszer, mint kívülről tűnik.

Végezetül arról beszél, hogy számára nincs visszaút a NER-be. Szerinte a volt feleségének is kellemetlen a szereplése, de nincs hova hátrálni. Íme a Partizán videója:

link Forrás