Újra megszólalt az egyik bicskei áldozat

belföld
február 11., 20:07

A bicskei gyermekotthon egykori lakóinak arculcsapással ért fel a szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi döntése. Moskovics Judit, az RTL munkatársa, akinek riportja 2016-ban feltárta a zaklatásokat, ismét leült beszélgetni az egyik áldozattal és két volt nevelővel. Hármójuknak fontos szerepük volt az igazgató és társai lebuktatásában.

K. Endrére úgy emlékeztek, mint aki lelkes a sportprogramok iránt, rendezvényeket, utazásokat szervez. Nem fért bele, hogy a gyerekek az intézményről rosszat mondjanak, az viszont igen, hogy az igazgató büntetésből megüssön valakit.

K. Endréről a nevelők azt mondták, hogy a gyerekek molesztálását el akarta tussolni, egy veszekedés hangos szóváltásg fajult emiatt. Jellemző volt az is, hogy a gyerekeket a gyermekotthon vezetése azok ellen hangolta, akik tenni akartak valamit.

Úgy tűnt, sikerül szőnyeg alá söpörni a történteket, míg öt évvel később az egyik áldozat öngyilkos nem lett.

K. Endre több gyereket is megkeresett, volt, akit fenyegetett is azzal, hogy ne merészeljen beszélni. Az egyik áldozat szerint felháborító, hogy az igazgatóhelyettest tisztára mosták sőt, ráeresztették a társadalomra.