Ausztriában már magyar nyelven indul targoncásképzés

gazdaság
február 12., 08:13

Az Osztrák Hulladékhasznosító Vállalatok Szövetsége kétnapos magyar nyelvű, az osztrák szabványoknak megfelelő targoncás továbbképzést indít Ausztriában, írja a Telex. A képzésen minden osztrák cég alkalmazottja részt vehet, a tanfolyamot meghirdető közleményből úgy tűnik, hogy magánszemély nem jelentkezhet. Frissítés: a cikk megjelenése után válaszoltak kérdéseimre a szervezők, és azt írták, hogy de, magánszemély is jelentkezhet.

Bár nagyon sok magyar dolgozik Ausztriában, csak keveseknek van meg az osztrák szabályoknak megfelelő továbbképzése, targoncaengedélye. Különösen Alsó-Ausztriában és Burgenlandban probléma az, hogy sok munkavállaló nem beszél olyan jól németül, hogy meg tudja szerezni ezt a képesítést. A közleményben idézik a szövetség elnökét, aki munkaadóként arról számol be, hogy a dolgozói háromnegyede beszél magyarul.

A tanfolyamot március 7-8-án tartják a magyar határhoz közeli Bruck an der Leithában, arra február 22-ig lehet jelentkezni, írja a Telex. A képzés költsége 390-520 euró, a tanfolyam résztvevőinek otthon, előre is kell tanulniuk. A szervezők fontolgatják egyébként, hogy később szerb nyelven is indítanak ilyen képzést.