Eltűnt a Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldaláról az ifj. Orbán Győző és a bicskei gyerekotthon kapcsolatát érintő cikk

POLITIKA
február 12., 15:49

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság oldalán elérhetetlenné vált egy 2016. februári cikk és a hozzá kapcsolódó képgaléria – írta meg a Media1.

A cikkben ~ amit a főigazgatóság kommunikációs munkatársa írt – ifj. Orbán Győzőt (a kormányfő testvérét) és Böjte Csabát emlegették a bicskei gyerekotthonnal kapcsolatban, és előkerült K. Endre neve is. A cikket a Wayback Machine-en keresztül még el lehet elérni.

A lap azt írja, a cikk azután tűnt el, hogy a Media1 Orbán sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál arról érdeklődött egy e-mailben, szerepelhetett-e ifj. Orbán Győző vagy az ő nevéhez köthető sportegyesület neve a bicskei gyerekotthonnal kapcsolatos valamilyen dokumentumban.

Vidnyánszky Attila és ifj. Orbán Győző. A miniszterelnök öccse könnyedén megoldott a problémás helyzetet a cégénél.
photo_camera Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és ifj. Orbán Győző, a NIKÉ Sportegyesület elnöke az egyesület által indított Tehetség határok nélkül gálán a Nemzeti Színházban 2016. június 3-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban K. Endre, akinek kegyelmet adott Novák Katalin című cikkünkben említettük, hogy 2015-ben a bicskei gyerekotthonban birkózó edzések is kezdődtek. Ebben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen.

A momentumos Tompos Márton emlékeztetett arra, hogy ekkor az egyesületet 2009-ben létrehozó ifj. Orbán Győző volt az egyesület tiszteletbeli elnöke. Konkrétan az a Balogh Vilmos szorgalmazta a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon birkozóedzéseit, akinek a fiáról a Direkt36 a 444-en írta meg, hogyan lett gyanús körülmények között a NAV közbeszerzéseivel foglalkozó főosztályának vezetője ifj. Orbán Győző ismerőseként. A NIKÉ 2016-ban beolvadt a Honvédbe, ahol szintén ifj. Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke.

Novák Katalin lemondása után sincsenek igazi válaszok a kegyelmi ügyben. Az Orbán család céges ügyvédje megerősítette a 444-nek, hogy ő védte a pedofil iskolaigazgatót. Az pedig védői titok, hogy mennyiért vállalta el másodfokon K. Endre ügyét Zamecsnik Péter sztárügyvéd, akit a volt igazgatóhelyettes munkanélküliként fogadott fel.