Védői titok, hogy mennyiért vállalta el Zamecsnik Péter sztárügyvéd K. Endre ügyét másodfokon

belföld
február 12., 15:34

Van egy érdekes részlete a kényszerítés miatt elítélt, Novák Katalintól kegyelmet kapott K. Endre ügyének.

Másodfokon ugyanis a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét az a Zamecsnik Péter képviselte, aki büntetőügyekben a védők legszűkebb elitjében van Magyarországon, az ügyfelei között van Bige László, Gyárfás Tamás, Hernádi Zsolt és Laborc Sándor.

Zamecsnik múlt szerdán az ATV Egyenes beszéd című műsorában árulta el, hogy a másodfokú eljárásban ő képviselte K. Endrét, de a kegyelmi eljárásban nem, és a Kúriához sem ő fordult. Miután az első fokú döntést 2019. november hó 25-én hozták meg K. Endre ügyében, a másodfokút pedig 2021. évi július hó 6-án, a kettő között volt Zamecsnik megbízatása.

K. Endrének a Facebookon szombaton megjelent levéléből az derül ki, hogy az elsőfokú döntés után elveszítette a munkáját. Ekkor már nem a bicskei gyermekotthonban dolgozott, 2016 óta általános iskolai testnevelő tanár volt. Miután a 40 éves pedagógusi pályafutása véget ért,

„ezután már csak az építőiparban találtam segédmunkásként munkahelyet (62 évesen), de a Covid járvány miatt 2 hónap múlva ez a lehetőség is megszűnt”. K. Endre azt írta, hogy a 2021. novemberi börtönbe vonulásáig tartó másfél évben szintén tanár felesége tartotta el.

Megkérdeztünk Zamecsniket, hogyan lett a férfi védője.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.