Izrael két túszt szabadított ki Rafah városában

háború
február 12., 07:09

Az izraeli hadsereg közlése szerint két izraeli túszt sikerült kiszabadítaniuk egy rafahi rajtaütés során. Jelentések szerint a Gáza déli részén fekvő várost súlyos légicsapások érték, ezt korábban Palesztin Vörös Félhold Társaság közölte, akik több halálos áldozatról is beszámoltak. Izrael elismerte, hogy légicsapásokat mért a Gázai övezet déli részén, de részleteket nem közölt.

Rafah bombázása február 11-én.
photo_camera Rafah február 11-én Fotó: Said Khatib/AFP

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleménye szerint Nir Yitzhak kibucból szabadították ki éjszaka egy 60 és egy 70 éves férfit, akik „jó egészségügyi állapotban vannak” a beszámolók szerint.

Az izraeli média jelentése szerint a túszokat egy rafahi épület második emeletén tartották fogva. A férfiakat kórházba szállították, vizsgálják őket, állapotuk „stabil”.

Az izraeli hadsereg azután kezdte meg hadműveleteit a Gázai övezetben, hogy október 7-én a Hamász fegyveresei több mint 1200 embert öltek meg Dél-Izraelben, és 240 embert túszul ejtettek. A túszok egy részét később egy több napos tűzszünet alatt szabadon engedték. (BBC)