Két év felfüggesztettre ítélték Fekete-Győr Andrást

belföld
február 12., 11:22

Bár 2023 tavaszán elsőfokon felmentették Fekete-Győr Andrást, a Momentum korábbi elnökét, aki másodrendű vádlottként került a vádlottak padjára, mivel több füstgyertyát is bedobott a rendőrsorfal elé 2018 decemberében a túlóratörvény elleni tüntetésen, most másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve – írja az Index.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A lap a hétfői tárgyalás alapján azt írja, az ügyészség képviselője kérte, hogy Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikust és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a törvényszék csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre. A két vádlott kötül elsőként Szarvas Koppány Bendegúz mondta el, hogy nem ártott senkinek, ehhez csatlakozott Fekete-Győr András is, aki szerint ő csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a tüntetésen.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen. Az ügy az ítélőtáblán folytatódik.