Magyar tüntetők molinót feszítettek ki a svéd parlament előtt azzal a felirattal, hogy Magyarország nem egyenlő Orbánnal

POLITIKA
február 14., 13:14

„Fontos, hogy a svédek is tudják, hogy mi nem vagyunk egyenlőek a Putyin érdekeit szolgáló, mára már pedofil ügybe is keveredett, álnemzeti, álkeresztény kormánnyal.”Ezzel magyarázta a 2023 nyara óta Magyarország-szerte végrehajtott tiltakozó akcióiról ismert Keresztény Zoltán, hogy szerdán miért utazott demonstrálni Stockholmba.

Keresztény és társa a svéd NATO-csatlakozás melletti demonstrációjuk részeként olyan molinót feszítettek ki a svéd parlament épülete előtt, amin a HUNGARY ≠ ORBÁN felirat látható a magyar és az uniós zászló, illetve Keresztényék NER-kritikus nemzeti-konzervatív-liberális civil szervezete, az Újratervezés logója mellett.

„Ezzel azt az üzenetet is küldjük a svédeknek, hogy a magyar emberek igenis tudják, hogy velük erősebb lesz a NATO, egy erős NATO pedig Magyarország nemzeti érdeke. Egy gyengébb NATO viszont csak az ex-KGB ügynök Putyin érdeke lehet, aki szét akarja zilálni Európát. Ebben talált szövetségesére elvtársában, Orbán Viktorban.” - áll az akcióról szóló facebookos posztban.

„A TT, Svédország legnagyobb hírügynöksége is kint volt. Nagyon jó a fogadtatása. Hálásak a svédek.” - mondta az akcióról Keresztény a 444-nek.