Mellár Tamás kilép a református egyházból, mert az szerinte pedofilvédelmezők vezetése alatt áll

POLITIKA
február 14., 15:37

Mellár Tamás parlamenti képviselő, a KSH volt elnöke a Facebookon jelentette be, hogy kilép a református egyházból.

Döntését azzal indokolta, hogy nincs keresnivalója egy olyan egyházban, amit pedofilvédelmezők vezetnek. Sajnálja, hogy az egyházat vezető Balog Zoltán püspök annak ellenére sem mondott le, hogy beismerte, támogatta K. Endre kegyelmi kérvényét. Emellett azt is sajnálja, hogy a püspökökből és gondnokokból álló református vezetés bizalmat szavazott neki.

Mellár azt írta, fájó szívvel lép ki az egyházból, mert gyerekkora óta rendszeresen járt templomba. Felnőttként több gyülekezetnél is vállalt presbiterséget, Zengővárkonyban pedig gondnok is volt.

Mellár Tamás
photo_camera Mellár Tamás Fotó: Németh Dániel/444

Mellár szerint az egyházi vezetés az elmúlt években egyre erőteljesebben kezdett politizálni, ez pedig az Orbán-kormányok kritika nélküli támogatásához vezetett. Elfeledték azt az alapigazságot, hogy nem lehet egyszerre két urat szolgálni.

Balog kedd este jelentette be, hogy nem mond le a református egyház vezetéséről a kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt. Ugyan a szimpátiaszavazáson a jelenlévők 86 százaléka támogatta, 4 püspök és 4 főgondnok mégis arra kérte, hogy gondolja át közéleti szerepvállalását. Balog azt ígérte, kérésüknek eleget tesz.