Pesty László üdvözli Magyar Pétert, a Fidesz megtisztításáért küzdő „második fecskét"

POLITIKA
február 14., 18:36

Miután Magyar Péter személyében megjelent a legújabb fideszes, akitől NER-pusztító atombombát remél az ellenzéki közvélemény, megszólalt közvetlen elődje, Pesty László is.

A dokumentumfilmes a tavaly nyári tusványosi fesztiválon kezdett „Lölő-jelenségről" beszélni, hogy aztán hónapokig törvénysértő fideszesek leleplezését lebegtesse. Beígért atombombájából – akárcsak Simicska Lajoséból – azonban semmi sem lett.

Emiatt a médiából is kiszorult, így nem csoda, hogy most kapott az alkalmon, és újra megszólalt. A Telexnek arról beszélt, hogy 95 százalékban Magyar mellett áll. Csak azért nem 100 százalékban, mert Magyar szerinte többet kockáztat nála. Mivel Magyar a fideszes mechanizmus aktív tagja volt, súlyosabb következményekre számíthat amiatt, hogy megtörte a hallgatás törvényét.

Pesty László
photo_camera Pesty László

Bár Magyart tehetséges, higgadt szakembernek látja, kicsit félti is, mert bizonyos pontokon közelíti a vörös vonalat. Pesty szerint vigyáznia kell, hogy ne veszítsen sajtópert vagy rágalmazási pert, mert akkor a társadalom egy része elpártolhat mellőle.

Pesty szerint Magyar ugyanúgy a Fidesz belső megtisztításáért küzd, mint ő, csak más témák mentén. Ebben a munkában saját magát tekinti az első fecskének, Magyart pedig a másodiknak. Szerinte két fecske még jobban tud nyarat csinálni. Ráadásul azt sem tartja kizártnak, hogy hamarosan újabbak érkezzenek.

Pesty ezen kívül azt mondta, még nem merült fel, hogy kapcsolatba lépjenek Magyarral, de a jövőben akár ez is előfordulhat.