Vlagyimir Putyin Joe Bident választaná Trumppal szemben

külföld
február 15., 05:22

Vlagyimir Putyin Joe Bident választaná Donald Trump helyett a novemberi amerikai elnökválasztáson, hangzott el egy szerdai orosz tévéinterjúban.

Putyin azzal indokolta a választását, hogy szerinte Biden vezetése jobb lenne Oroszország számára, mert ő „tapasztaltabb ember, kiszámítható, régi vágású politikus.”

Putyin visszautasította a Joe Biden egészségi állapotával kapcsolatos megjegyzéseket, állítása szerint ő amikor utoljára találkozott vele 2021-ben, nem vett észre semmi különöset.

„Már akkor, három évvel ezelőtt is azt mondták az emberek, hogy alkalmatlan, de én nem így láttam. Igen, folyamatosan nézegette a papírjait, de őszintén szólva én is ugyanazt csináltam. Szóval nem volt semmi különös” - mondta.

Ahogy azt mi is megírtuk, Robert Hur, az igazságügyi minisztérium különleges ügyésze egy 388 oldalas jelentést tett közzé, miszerint Joe Bidennek „jelentősen korlátozott a memóriája”, és nehezen emlékszik vissza kulcsfontosságú eseményekre. Joe Biden tévesnek és pontatlannak nevezte a megállapításokat.

Putyin az interjúban azt is kijelentette, hogy Oroszország mindenkivel hajlandó együttműködni, aki „elnyeri az amerikai közvélemény bizalmát”, és elnyeri az elnöki tisztséget.

Putyin egyébként a 2016-os elnökválasztás előtt még Trumpról is úgy nyilatkozott, hogy „kiemelkedőnek és tehetségesnek” tartja. Joe Biden viszont már kevésbé rajong Putyinért, az ukrajnai inváziója miatt rendre gyilkosként hivatkozik rá. (BBC)