Orbán: Novák távozása bár helyes, de nagy veszteség a hazának

február 17., 14:48

Orbán tavaly Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerét ígérte

„Nem érdekel bennünket, hogy megbolondult a világ. Nem érdekel bennünket, hogy miféle visszataszító hóbortoknak hódolnak egyesek. Nem érdekel bennünket, hogy Brüsszel mivel mentegeti, magyarázza a megmagyarázhatatlant. Ez itt Magyarország. És itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének!” – mondta Orbán Viktor tavalyi évértékelő beszédében, miután arról beszélt, hogy az EU a gyermekvédelminek nevezett törvény miatt nem ad pénzt a kormánynak.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ez persze így nem igaz, hiszen rengeteg különböző okból nem jött pénz. A gyermekvédelmi törvény LMBTQ-jogokat sértő, utólag hozzácsapott részei miatt zárolt pénz az összes befagyasztott 20 milliárd eurónak csupán 3,5 százaléka. Ettől függetlenül tavaly februárban Nemzeti Konzultáción arról is kikérték az emberek véleményét, hogy „Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt”. A konzultációt alig több mint másfél millióan küldték vissza.

De tavaly hangzott el az az orosz-ukrán háborút relativizáló mondata is, miszerint „ez nem a Jó és a Gonosz, hanem két szláv ország csapatainak a korlátozott háborúja”. Emellett elítélte a Nyugatot, amiért az nem folytatta azon politikáját, mely korábban engedte Oroszországnak, hogy Grúziából, majd Ukrajnából foglaljon el területeket. Külön az Egyesült Államoknak is beszólt ekkor. Arra figyelmeztette Washingtont, hogy ne tervezzen puccsot ellene, azaz Goodfriend (Jóbarát) és Pressman (Présember) után ne küldjék ide Puccinit.