Rejtegetik Navalnij holttestét az orosz hatóságok

külföld
február 17., 17:44

Rejtegetik Alekszej Navalnij holttestét az orosz hatóságok, valószínűleg azért, hogy eltüntethessék a gyilkosság nyomait, közölte az ellenzéki vezető csapata szombaton. A BBC beszámolója szerint Navalnij anyja elutazott a Jamalo-Nyenyec régióban található Kharp városában lévő börtönhöz, ahol közölték vele, hogy a holttestet már a nyomozók Szálechardba szállították. Mire a városban értek ügyvédjével, a hullaház már bezárt, telefonon viszont arról tájékoztatták, hogy Navalnij holtteste már nincs náluk.

A legismertebb orosz ellenzéki február 16-án, 47 éves korában, a börtönben vesztette életét. A reggeli séta után lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét, és meghalt. Navalnijt 2020-ban novicsok idegméreggel mérgezték meg. A Kreml gyilkossági kísérletét túlélte, 2021 januárjában azonban a figyelmeztetések ellenére visszatért Oroszországba, ahol börtönbe zárták.

photo_camera Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Szombat délutánig több mint 340 embert tartóztattak le Oroszországban azért, mert közterületen szeretett volna megemlékezni Navalnijról, közölte az OVD-Info.