Szabadlábra került a budapesti ügyvédnő, akit az olasz maffiával hoztak kapcsolatba

bűnügy
február 18., 10:47

Szabadlábra helyezték az olasz maffiával kapcsolatba hozott budapesti ügyvédnőt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A magyar állampolgárságú, ügyvédként dolgozó nő ellen a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények elkövetése, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása miatt, hogy büntetőeljárást folytassanak vele szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a nő társaival, vagyis a ’Ndrangheta tagjaival együttműködve Olaszországban és más országokban is működő bűnszervezetet alkottak. A nő ügyvédi státuszát kihasználva formálisan vezette a budapesti ügyvédi irodájára bejegyzett és ott működtett magyarországi cégeket, amiket valójában a maffia vezetője működtetett „illegális vagyonátruházás, pénzmosás, és más bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosására”.

A nőt tavaly januárban vették őrizetbe, egy ideig átadási letartóztatásban volt, 2023. augusztusában pedig a Fővárosi Törvényszék elrendelte az átadását, ám annak végrehajtását elhalasztotta 2024. augusztus 10-ig, mivel a nő ellen folyamatban volt egy másik büntetőeljárás is.

Most azonban az olasz hatóságok visszavonták az európai elfogatóparancsot, ezért a magyar bíróság is megszüntette a letartóztatását.

Sz. Edina az eljárás kezdete óta tagadja, hogy bármilyen bűncselekményben részt vett, szerinte ő inkább áldozata, mint sem elkövetője az olasz szervezett bűnözést érintő bűnügyeknek” – írja a Magyar Nemzet.