Trumpnak saját maga jutott eszébe Alekszej Navalnijról

külföld
február 19., 17:50

Donald Trump posztolt egyet Alekszej Navalnijról a saját maga által gründolt Truth Social nevű közösségi oldalon. De nem úgy, ahogy azt az ember egy fontos politikustól várná.

Trump először is meg sem említette Vlagyimir Putyint, az embert, aki felelős az orosz ellenzéki vezető haláláért. Ehelyett az Egyesült Államok előző elnöke ezúttal is magára hívta fel a figyelmet. Navalnij halálából ugyanis azt a következtetést vonta le, hogy ezentúl jobban oda kell figyelnie a politikai ellenfeleire.

„Alekszej Navalnij hirtelen halála egyre inkább ráébresztett arra, hogy mi történik az országunkban” - fogalmazott Trump a posztban.Az, hogy Trump összekapcsolta Navalnij halálát az amerikai belpolitikával, azonnali kritikát váltott ki republikánus és demokrata ellenfelei részéről is, akik régóta azt állítják, hogy fél bármi negatívumot mondani Putyinról.

Graffiti Vilniusban.
photo_camera Graffiti Vilniusban. Fotó: Sean Gallup

„Donald Trump elítélhette volna Vlagyimir Putyint, amiért egy gyilkos gengszter. Dicsérhette volna Navalnij bátorságát. Ehelyett elítélte Amerikát, és hazánkat Oroszországhoz hasonlította” – ezt Nikki Haley, Trump republikánus kihívója írta minderről az X-en.

(USA Today)