Pintér Sándor és a fideszesek nem mentek el a népjóléti bizottság ülésére, ahol a gyerekvédelemről lett volna szó

POLITIKA
február 20., 13:57

„A FIDESZNEK MEGINT BÜDÖS A MUNKA, MEGINT NEM FONTOS A GYERMEKVÉDELEM! A Népjóléti Bizottság 2024. február 20-án (kedd) 11:00 órakor kezdődő ülésén MOST SEM jelent meg a Fidesz. Napirendi ponton volt egy különösen fontos téma, Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatója a gyermekvédelmi intézményrendszerről, különös tekintettel a gyermekotthonok helyzetéről” – írja Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője.

Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án.
photo_camera Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban 2023. november 28-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A DK-s Varga Zoltán erről azt írta: „Nem ment el az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésére Pintér Sándor belügyminiszter, ahol a felügyelet alá tartozó gyermekvédelmi rendszer felelősségéről kérdezték volna a bicskei pedofilügyben. Távol maradtak az üléstől a fideszes képviselők is, akik Orbán Viktor miniszterével együtt körömszakadtáig védik a magyar kormányzat legmagasabb szintjéig érő orbáni pedofilhálózatot.”

A Demokratikus Koalíció szerint „ki kell söpörni az orbáni pedofilhálózatot a hazai gyermekvédelmi rendszerből, amelyet cinkos hallgatásával védelmez a Fidesz és Pintér Sándor belügyminiszter”. „Meg kell tudnunk végre, hogy miért nem védte meg az ártatlan gyerekeket az Orbán-kormány alá tartozó Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Miért nem alkalmazták az ilyen esetekre kidolgozott szakmai módszereket, eljárásokat? Miért nem működött a jelzőrendszer? A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy Magyarország a fideszes pedofilok vadászterülete legyen! Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és unokáinkat, akármilyen magas kormányzati szintről is működtetik az orbáni pedofilhálózatot!” – írta Varga Zoltán.