Börtönbe küldik az „anyainfluenszert”, aki kínozta a saját gyerekeit

külföld
február 21., 06:05

A 42 éves Ruby Franke könnyes szemmel kért bocsánatot a bíróságon, amikor megtudta, akár négy évre is börtönbe kerülhet azért, amit a saját gyerekeivel tett – írja a BBC. Franke éheztette és bántalmazta őket éveken át.

Az esetről korábban ezt írtuk: Egy augusztusi reggelen Utah államban nyílt sebekkel borított, 12 éves fiú kopogtatott be egy ház ajtaján, hogy adjanak neki enni és inni. A fiú nem sokkal előtte szökött meg a szomszédos házból az ablakon át. Azonnal kórházba szállították, kóros alultápláltság és olyan sebek miatt, amelyeket szorosra húzott kötél okozott. Ugyanebben a házban még öt gyerek lakott, akiket biztonságba helyeztek, az édesanyát pedig letartóztatták, majd hat rendbeli gyermekbántalmazás miatt vádat emeltek ellene.

photo_camera Ruby Franke és a legnagyobb fia.

A sztori akkor ütött igazán nagyot, amikor kiderült, hogy az édesanya Ruby Franke „anyainfluenszer”, aki szülőknek ad gyereknevelési tanácsokat, és szigorú nevelési módszerein az internet népe már évekkel ezelőtt felháborodott.

A bíróságon Franke beismerte a tettét, és bűnösnek vallotta magát. Egykori üzlettársa, az 54 éves Jodi Hildebrandt is hasonló büntetést kapott. Ők ketten futtatták azt a YouTube-csatornát, amelyen amúgy épp gyermeknevelési tanácsokat osztogattak.

link Forrás

Eric Clarke, Utah állam ügyésze a tárgyalás során azt mondta, hogy Franke két, akkor 9 és 11 éves gyermeke „koncentrációs táborszerű körülmények között” éltek. „A gyerekektől rendszeresen megtagadták az ételt, a vizet, az ágyakat, amelyekben aludhattak, és gyakorlatilag a szórakozás minden formáját” - mondta az ügyész.