Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakos lett a Fidesz polgármester-jelöltje a II. kerületben

POLITIKA
február 21., 06:28

Dombi Rudolfot indítja a Fidesz polgármester-jelöltként a II. kerületben. Az olimpiai bajnok kajakosnak az MSZP-s Őrsi Gergelytől kellene visszahódítania a kerületet - írta meg a Magyar Nemzet.

Dombi azt mondta, hogy a II. kerületben élő emberek egy valóban fejlődő kerületet érdemelnek meg. Szerinte az elmúlt öt évben valódi munka helyett csak látványpolitizálást lehetett tapasztalni. A kerületi fejlesztések mind az előző, fideszes vezetés idején valósultak meg. További fejlesztések helyett azonban romlott a köztisztaság, nehezebb lett a parkolás és az utak állapota is romlott.

A 37 éves Dombi a 2012-es londoni olimpián szerzett aranyérmet. Társával, Kökény Rolanddal a kajak kettesek 1000 méteres versenyszámában győztek.

Dombi Rudolf
photo_camera Dombi Rudolf Forrás: Fidesz Buda/Facebook

A II. kerületnek 2019 óta van ellenzéki polgármestere, Őrsi személyében. Előtte 13 évig a fideszes Láng Zsolt vezette a kerületet. Őrsi 52,66 százalékos eredménnyel győzte le Lángot, miközben az ellenzéki összefogás képviselői is többségbe kerültek a képviselő-testületben.

Az ellenzék győzelme sokak számára meglepetés volt a hagyományosan jobbra szavazó budai kerületben. A trend azonban folytatódott, a 2022-es országgyűlési választáson is az ellenzék jelöltje, Tordai Bence nyert a kerületben.

Őrsi tavaly szeptemberben adott nekünk interjút. Akkor arról beszélt, nincs olyan nap, amikor ne gondolkozna el rajta, hogy kilépjen az MSZP-ből.