Magyar Péter azt mondta, diplomáciai állással kínálták meg a Karmelitában

POLITIKA
február 21., 19:46

Valamivel több konkrétum említésével beszélt Magyar Péter az RTL-nek arról, mit ajánlottak neki, amikor a válása miatt berendelték a Karmalitába:

A válásommal kapcsolatban, illetve annak az intézésével kapcsolatban hívott be egy miniszter egyeztetni, és ott tett nekem különböző ajánlatokat, amit én visszautasítottam. Hiszen nem szerettem volna külföldre menni és diplomáciai karrierbe kezdeni ismét, és itt hagyni a három gyerekemet Magyarországon” - mondta a volt igazságügyi miniszter volt férje. Hogy melyik miniszter kínált neki diplomáciai állást, azt nem mondta ki, de szerinte aki olvasta a korábbi bejegyzéseit, össze tudja rakni, kire gondolhatott.

Magyar Péter a dísztribünön Novák Katalin beiktatásán (2022)
photo_camera Magyar Péter a dísztribünön Novák Katalin beiktatásán (2022) Fotó: Németh Dániel/444

A Partizánnak azt is elmondta, hogy az ajánlat visszautasítása után aztán nem sokkal később ellenőrzést tartott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

A Nemzetbiztonsági Bizottság ülése után a fideszes Kocsis Máté kijelentette, hogy Magyar nem a titkosszolgálatok valamelyik emberével találkozott, amit Magyar egyébként nem állított a Partizán-interjúban. Azzal kapcsolatban, hogy Magyart megfigyelték-e, Sas Zoltán, a bizottság jobbikos elnöke annyit mondott, hogy „a magyar titkosszolgálatok semmilyen jogellenes vagy törvénytelen tevékenységet nem tanúsítottak ebben az ügyben sem”. Magyar szerint ebben az állításban benne lehet, hogy legális lehallgatási tevékenységet egyébként folytattak ellene.