Thomas Tuchel a szezon végén távozik a Bayern Münchentől

foci
február 21., 10:38

Közös megegyezéssel távozik Thomas Tuchel vezetőedző a szezon végén a Bayern Münchentől. A hírt a német csapat jelentette be weboldalán.

Közleményükben azt írták, céljuk, hogy a szezon hátralévő részéből a lehető legtöbbet hozzák ki. Meg akarják fordítani a Lazio elleni Bajnokok Ligája összecsapásukat, és a Bundesligában is a legjobb eredményt szeretnék elérni.

Thomas Tuchel
photo_camera Thomas Tuchel Fotó: MICHAELA REHLE/AFP

A kettő közül a Lazio elleni győzelem tűnik a könnyebb feladatnak. Az első meccsen 1-0-ra nyertek az olaszok hazai pályán.

A német bajnokság megnyerése sokkal nagyobb kihívásnak tűnik. A Bayern jelenleg második a Bundesligában, 8 ponttal lemaradva a veretlen Bayer Leverkusen mögött. Utoljára egyébként 2012-ben fordult elő, hogy ne a Bayern győzzön a ligában.

A Bayern múlt hétvégén a Bochumtól kapott ki. A kellemetlen vereség után Löw Zsolt másodedző és Joshua Kimmich összeszólalkozott a folyosón, Manuel Neuer csapatkapitánynak kellett őket szétválasztania.

Tuchel 2023 tavaszán érkezett a Bayernhez, miután a német csapat kirúgta Julian Nagelsmannt. A Bajnokok Ligájából és a Német Kupából ugyan kiesett a csapattal, a bajnokságot viszont – egy utolsó fordulós drámával – meg tudta nyerni a Dortmund előtt.