Másodfokon is elítélték Varju László DK-s országgyűlési képviselőt

POLITIKA
február 22., 12:09

Garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt a másodfokú bíróság is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön Varju Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét, írja a Telex. Az első két pontban az MTVA-székházban történt 2018-as dulakodás miatt emeltek vádat ellene, a harmadik pont szerint Varju a 2018-as választás előtt megpróbált rávenni egy független képviselőjelöltet Újpesten, hogy lépjen vissza.

Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a 2018-as központi költségvetésérõl szóló törvény végrehajtásáról szóló javaslat (zárszámadási törvény) általános vitáján, az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. október 24-én
photo_camera Varju László, a DK vezérszónoka felszólal a 2018-as központi költségvetésről szóló törvény végrehajtásáról szóló javaslat (zárszámadási törvény) általános vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 24-én Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Fővárosi Törvényszék tavaly januárban első fokon garázdaság és választási csalás miatt elítélte a képviselőt, de a testi sértés vádpontjában felmentették. A Fővárosi Ítélőtábla most megváltoztatta ezt, és testi sértés pontjában is bűnösnek mondta ki a képviselőt. Az első fokú büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta. Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.

link Forrás

A parlament 2019 novemberében függesztette fel a képviselő mentelmi jogát, hogy büntetőeljárás indulhasson ellene. Az ügyészség korábban Varju Lászlót azzal gyanúsította meg, hogy súlyos testi sértést és garázdaságot követett el 2018 decemberében, amikor több ellenzéki képviselővel együtt bement az MTVA-székházba, ráadásul a másodfokú bíróság szerint Varju szándékosan húzta ki az egyik biztonsági őr lábát.