Jövő héten döntenek a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának szabadlábra helyezéséről

bűnügy
február 22., 09:43

Jövő héten ül össze az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy Vásárhelyi János feltételes szabadlábra helyezéséről döntsön, írja a Válasz Online. Vásárhelyi a bicskei gyermekotthon igazgatójaként 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A zaklatásokat 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel.

A volt igazgatót 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték azzal a feltétellel, hogy a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadulhat - ebbe az előzetes letartóztatás ideje is beleszámít.

Orbán Viktor és Vásárhelyi egy 2002-es felvételen. A bicskei kampányrendezvényen a miniszterelnök az Összefogás a Városért Egyesület nevű helyi szervezet jelöltjeinek kampányolt, az egyesület listáját Vásárhelyi vezette.
photo_camera Orbán Viktor és Vásárhelyi egy 2002-es felvételen. A bicskei kampányrendezvényen a miniszterelnök az Összefogás a Városért Egyesület nevű helyi szervezet jelöltjeinek kampányolt, az egyesület listáját Vásárhelyi vezette.

A Székesfehérvári Törvényszék kilenc és fél évet állapított meg Vásárhelyinek, aminek értelmében hat év és két hónap után helyezhető feltételesen szabadlábra. Ahogy a Válasz Online is írja, az ilyen döntéseket az elítélt jó magatartására alapozhatják.

A cikkünk nyomán kirobbant botrányba belebukott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, akik elnöki kegyelmet adtak K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akit a pedofil bűncselekmények eltusolási kísérlete miatt szintén jogerősen elítéltek.