Marad rács mögött Portik fia, aki leöntötte kávéval a bírót

bűnügy
február 22., 15:49
Póta Péter, a tárgyalást vezető bíró és a Portik Tamást biztosító kommandósok, 2020-ban
photo_camera Póta Péter, a tárgyalást vezető bíró és a Portik Tamást biztosító kommandósok, 2020-ban Fotó: botost/444.hu

Másodfokon helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését, amely elrendelte a bírót kávéval leöntő férfi letartóztatását - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A letartóztatás az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb március 1-ig marad érvényben, közben a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz.

Portik Tamás fiát azért gyanúsították meg az amúgy 1-től 5 évig terjedő börtönnel büntethető cselekménnyel, mert a Fővárosi Törvényszék folyosóján leöntötte Póta Pétert, a bírót, aki épp apja ügyében vezette a tárgyalást. Az eset után az idősebb Portik ügyvédje azzal próbálkozott, hogy ne Póta folytassa a Fenyő-ügy tárgyalását, hiszen sértetté vált, ezért elfogult.

A nyomozási bíró által meghozott végzéssel szemben a gyanúsított védője az ügyészi indítvány elutasítását, elsődlegesen szabadlábra helyezést, másodlagosan távoltartás elrendelését indítványozta.

A Fenyő-ügy közben megy tovább.