Néptelen téren hallgatták páran Magyar Péter kihangosított beszédét Almádiban, kétbusznyi rohamrendőrt küldtek rájuk

POLITIKA
február 22., 14:33
  • Máris elkészült 2024 egyik ikonikus fotója a padon üldögélő nőről, aki a Fidesz frakcióülésének közelében hallgatta a Fidesszel szakító Magyart, mire a hatalom rendőrparádéval próbálta megfélemlíteni. De mi történt a kép elkészülte előtt és után? És ki a főszereplő?

Igen erős fotó készült szerdán este Balatonalmádi főterén, nem messze a Fidesz frakcióülésének helyszínétől. A képen rengeteg rendőr sorakozik egy pad mögött, amin egy darab, első látásra veszélytelennek tűnő nő ül:

A kép erejét csak növeli, amit a padon ülő nő, a helyi momentumos Szecsődi Andrea posztolt arról, hogy mit is látunk:

„Almádiba érkezett a fidesz frakció. Padon ültem egyedül. Barátok odébb beszélgettek. Ez állítólag gyülekezési törvénybe ütköző... Hangosan hallgattuk Magyar Péter beszédét a főtéren. Aztán együtt hallgattuk a rendőrséggel. Jöttek két busszal....”Fekete-Győr András bejegyzése szerint Szecsődi „bűne” annyi volt, hogy

„a Mészáros Lőrinc szállodájában, kordonok mögött bujkáló Fidesz-frakció ülésezése idején a „Tóniról” és a „családi részvénytársaságról” kipakoló Magyar Péter beszédét hallgatta egy padon ülve. Eljárást indítottak ellene. Egyre inkább a putyini úton halad az Orbán-rezsim.”Ez még 2024 Magyarországán is igen meredeken hangzik, ezért rekonstruáltuk, hogy mi történt Almádiban a kép elkészülte előtti 48 órában, illetve közvetlenül utána, és hogy pontosan mit is látunk a képen.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.