Szőrén-szálán eltűntek a bicskei békemenetről szóló posztok a közösségi oldalakról

belföld
február 22., 12:06

Cikkünk megjelenése után törölhették a bicskei békemenet eseményét és a hozzá kapcsolódó bejegyzéseket a közösségi oldalakon. Ma délelőtt olvasói találat alapján írtuk meg, hogy fáklyás békemenetet szervez Bicske fideszes polgármestere a szárligeti és óbaroki független, de kormánypárthoz mégis közel álló polgármesterekkel közösen.

A hazai gyermekvédelem jobb működése, jól finanszírozottsága és áldozatsegítése helyett a „béke” mellett meneteltek volna.

Mindezt azután, hogy a cikkünk nyomán kirobbant botrányba belebukott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, akik elnöki kegyelmet adtak K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akit a pedofil bűncselekmények eltussolási kísérlete miatt jogerősen elítéltek.

Bálint Istvánné, Bicske polgármestere beszédet is mondott volna
photo_camera Bálint Istvánné, Bicske polgármestere beszédet is mondott volna Fotó: Németh Dániel/444

A Válasz Online értesülése szerint az illetékes törvényszék jövő héten Vásárhelyi János feltételes szabadlábra helyezéséről dönt: ő a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, aki 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A zaklatásokat 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel.

Március 15-én, a kampányhajrában a fővároson azért végigvonulhatnak a kormány leglelkesebb támogatói, a tervek szerint az Isten, a haza és a család szentháromságáért való kiállásként.

A széles körben a Békemenetek szervezőjeként ismert Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke, Csizmadia László szerint a kegyelmi botránnyal a jobboldal „erkölcsi talapzatot szilárdított meg”, mivel a botrány miatt lemondott Novák Katalin államfő és Varga Judit volt igazságügyi miniszter felismerte, hogy most olyan erkölcsi példát mutathat, hogy Istentől, hazától és a magyar családoktól is számíthatnak megbocsátó kegyelemre.