Több mint hússzor harapta meg a titkosszolgálat ügynökeit Biden kutyája

külföld
február 22., 05:32

Joe Biden elnök kutyája, Commander legalább 24 alkalommal harapta meg a titkosszolgálat ügynökeit, írja BBC egy belső dokumentum alapján. A feljegyzésekben azt írják, hogy a német juhászkutya jelentős problémát okozott az elnök testőreinek. Egy magas rangú ügynök azt írta, hogy a harapások miatt taktikát váltottak, és azt tanácsolta az kollégáinak, hogy tartsanak tisztes távolságot a kutyától.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A dokumentumokat az információszabadságra vonatkozó kérelmek alapján hozták nyilvánosságra, ezekből kiderül, hogy 2022 októbere és 2023 júliusa között legalább 24 harapásos incidensre került sor, a titkosszolgálat tagjait csuklón, alkaron, könyökön, derékon, mellkason, combon és vállon harapta meg Commander. Júliusban egy ügynök csuklóját úgy elkapta, hogy hat öltéssel kellett összevarrni. „A harapás súlyos, mély, nyílt sebet okozott, és az ügynök jelentős mennyiségű vért veszített” – írták egy emailben.

Az elnöki németjuhászt tavaly októberben rakták ki a Fehér Házból. Az amerikai elnök két éve már kénytelen volt két kutyát deportálni: Majort és Champet is vissza kellett küldeni a család birtokára Delaware-be, miután a menhelyről befogadott Major megharapott valakit a Fehér Házban 2021-ben. Champ menesztésének indoka annyi volt: a 13 éves eb már öreg. A kutyák mindössze másfél hónapot laktak a Fehér Házban.