A XVI. kerületi Fidesz csak úgy szavazta meg a DK gyerekvédelmi javaslatát, hogy beleírták, szervezhetnek közpénzből tanulmányutakat

belföld
február 23., 12:12

A pedofília elítélésére adott be előterjesztést a XVI. kerületi önkormányzat elé a kerület DK-s önkormányzati képviselője Nemes Gábor, aki közleményében azt írta, a Fidesz csak úgy volt hajlandó előterjesztését megszavazni, hogy beleírták a közpénzből finanszírozott tanulmányutak szervezésének lehetőségét.

A DK február 18-án nyújtotta be a „Javaslat a pedofília és a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekkel összefüggő erkölcsi és politikai nyilatkozat elfogadására” című indítványát, amibe a DK közleménye szerint a fideszes képviselők „képesek voltak beleírni a gyermekek védelmével kapcsolatos javaslatok közé a saját maguk számára szervezett tanulmányutak lehetőségét, majd utána megszavazták maguknak a beadványt”.

2023 májusában derült ki, hogy Nizzába utaztatta a tankerületi vezetőt és több XVI. kerületi iskolaigazgatót a fideszes önkormányzat. A kirándulást az önkormányzat fizette, a fideszes polgármester, Kovács Péter szerint azért, hogy a résztvevők megismerkedjenek a francia oktatási rendszerrel.