Nem bírta a Mol új felhőkarcolója ezt a permetező esőt sem, újra elő kellett venni a kék felfújható medencéket a beázás miatt

ÉLET
február 23., 13:03

Van, amivel a XXI-XXII. század csúcstechnológiája sem képes megbirkózni, például a csendes, szemetelő esővel. Újra beázott ugyanis Budapest első felhőkarcolója, a Mol székháza. Annyira, hogy megint felfújható medencéket kellett odarakni a nagyobb csorgások alá, hogy azok fogják fel az irodákban csepegő esőt. Olvasónk, X. az ötödikről jelentette, hogy „A Mol Campus megint beázott és előszedték a medencéket. Próbálják takarni mozgatható válaszfalakkal.”

Magyarország legmodernebb irodaépülete tavaly májusban, majd tavaly októberben is beázott, a Mol utóbbi alkalommal a következőt nyilatkozta a Telexnek:

„(...) a hasonló, elemes homlokzattal és bonyolult geometriájú üvegfelülettel készült épületek esetén a kezdeti időszakban előfordulhatnak hasonló esetek. A Mol a kivitelezővel közösen már dolgozik a probléma elhárításán, a jelenlegi, épületen belül használt megoldás csupán átmeneti jellegű.”A látvány ehhez képest 2024. februárjának végén is ilyen:

Illetve mozgóképen így néz ki:

Az ügyben megkerestem a Mol sajtósait, ha reagáltak, frissítünk.