Csepeli fociháború: a focistáknak adott közpénzen élcelődik a fideszes Németh Szilárd

POLITIKA
február 24., 18:27

Igazi rangadó volt szombaton Csepelen, összecsapott a CSUSE (Csepel Utánpótlás Sportegyesület) és a Csepel TC labdarúgócsapata a Megye 1-es bajnokságban. A mérkőzés nagyon sima volt, 4-1-re nyert a Csepel TC, ami 48 ponttal őrzi első helyét a tabellán. A CSUSE a 12. helyen áll, 15 pontot gyűjtött eddig.

Na de mindez nem lenne feltétlenül ennyire izgalmas, ha nem posztolt volna Németh Szilárd, a Fidesz csepeli kötődésű alelnöke a meccsről. „No comment” – írta egy kis grafika mellé, amin látható, hogy míg a listavezető Csepel TC nulla forintot, addig a CSUSE 140 millió forint támogatást kapott az exfideszes Borbély Lénárd polgármestertől.

Németh minden bizonnyal kritikának szánta ezt a bejegyzést, de különösen cseng annak a pártnak az alelnökétől, ami az elmúlt évtizedben milliárdokat pumpált bele a magyar fociba, köztük olyan csapatokba, mint a Kisvárda, vagy épp a Mezőkövesd. Ennek a beavatkozásnak köszönhető például az is, hogy már 4,5 millió forint az átlagos focistafizetés az NB I-ben.

Az egykori baloldali bázisnak számító kerületet 2014 óta vezeti Borbély, aki korábban szövetségese volt Némethnek, ám azután olyan súlyos összekülönböztek, hogy Németh 2022 végén még a kerületi Fidesz-szervezetet is feloszlatta, majd újraalakíttatta, csak hogy Borbélyt kitehesse a pártból.

A polgármester már bejelentette, hogy a júniusi önkormányzati választáson indulni fog, és úgy tudja, Németh Szilárd azon dolgozik, hogy legyen kormányoldali jelölt. „Gyűlöletkampányra számítok, mert tudom, kivel állok szemben” – mondta Borbély, ahogy azt is, hogy Németh a „Keresztapából ismert számos módszert bevetett”.