Lemondott egy újpesti MSZP-s, mert az önkormányzati cég táborában kiskorúak között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett”

POLITIKA
február 27., 19:01

Vizsgálatot indított az önkormányzat, miután az Újpesti Kulturális Központ (UKK) Nonprofit Kft. táborában két kiskorú gyerek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett” – közölte az újpesti önkormányzat.

Az UKK vezetője lemondott a posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is, az ügyvezető a honlap szerint Belán Beatrix, aki az MSZP Újpesti–Káposztásmegyeri Szervezetének elnöke is – írta meg a HVG.

Az önkormányzat közölte: amint tudomásukra jutott az eset, vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél, és a „vizsgálat alapján az önkormányzat a tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére”.

Azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni, de azt írták: „az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről.”

photo_camera Illusztráció: Botos Tamás/444

Az MSZP közölte: a cég ügyvezetője tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről, és meg is szünteti a párttagságát, amit az MSZP vezetősége elfogadott. Konkrét nevet ők sem említettek. (HVG)